Välkommen till Villa Plantaget - Alingsås Vandrarhem!

Nyöppnat sommaren 2022!

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda.

Familjen Strandevall på Villa Plantaget
Fredag 9 juni kl 15:00 öppnar vårt nyrenoverade café!

Nu är det äntligen dags för premiär! Välkommen in i trädgården under de ståtliga trädkronorna, eller in i vårt fina hus! Vårt café kommer att ha öppet varje dag mellan kl 15-20. Om vädret är på vår sida kanske vi förlänger öppettiden vissa kvällar. 

Ännu en härlig nyhet är att vi från och med måndag 26 juni kommer att erbjuda frukost mellan kl 9-11. Så kom hit efter morgonpromenaden, med jobbarkompisen eller närhelst när du vill lyxa till det lite!

OBS! Midsommarafton och midsommardagen håller vi stängt. 

Varmt välkomna hälsar Annika & Janne med personal!

Yoga i Villa Plantagets trädgård en fredag i maj
Yoga och frukost i vår trädgård

Fredagsmorgnar kl 08:30 (5 maj-18 aug) är du välkommen på en mjuk 60-minuters yogaklass i vår trädgård. Om du vill kan du köpa en enklare frukost efteråt. Lokala yogastudion Essence of You står för yogan och det är bara att dyka upp. Betalning sker med Swish på plats. Ingen tidigare erfarenhet av yoga krävs. Ta med egen yogamatta eller en stor handduk. 

OBS! Vid regn ställs arrangemanget in. 

Pris för yoga 150 kr

Frukost 50 kr

Villa Plantaget - Alingsås Vandrarhem
Villa Plantaget

Det ståtliga huset byggdes redan 1904 i nationalromantisk stil. Det ligger vackert beläget i Plantaget, en av stadens parker, med närhet till såväl centrum och shopping som bad och natur i Nolhagaområdet. Läget är väldigt bra för att ta emot besökare eftersom det är promenadavstånd till mycket av det som Alingsås erbjuder.

Fastigheten består av två våningar och ett annex. Det finns gästkök med matsal, samlingsrum samt sovrum både med och utan dusch och toalett.

Här är det!
Alingsås vandrarhem ligger mitt i Alingsås i den vackra stadsparken Plantaget. Nära till allt!
300 meter till centrum med gågata och åtskilliga caféer
700 meter till stationen där tågen mellan Stockholm och Göteborg går.
600 meter till Nolhaga park med barnens lantgård, lekplats och utkikstorn över staden
600 till Nolhaga simhall med äventyrsbad
15 minuters promenad till Playa Mjörn och långgrunda bad